Etusivu  -  Siilimme  -  Muistoissamme  -  Poikaset  -  Galleria  -  Kirjaudu sisään  -  Linkit  -  Vieraskirja

Harry 7.12.2004 - 1.10.2007Rakas Harrymme poistui luotamme syksyisenä maanantaina 1.10.2007. Päivälleen kolme vuotta aikaisemmin alkoi meidän perheen siiliharrastus, kun ensimmäinen siilimme Harryn Osku-isä muutti meille.

Harryn kohtalona oli edellisenä päivänä havaittu kasvain tai vakava tulehdus suussa. Sille ilmestyi iso patti poskeen ja eläinlääkäri totesi koko suun olevan täynnä epämääräistä kudosmassaa. Röntgenkuvassa havaittiin myös muutosta leukaluussa. Tarkkaa diagnoosia ei varmuudella saatu selville, mutta tilanne eteni nopeasti niin vakavaksi, ettei mitään ollut tehtävissä. Harry haudattiin kotipihalle kääpiövuorimäntyjen juurelle.

Harry syntyi Suolahdella 7.12.2004. Harryn isä on Osku ja äiti Suolahden Peppi. Sen sisaruksia ovat Hermione, Muska ja Pinocchio sekä 1.6.05 syntynyt pikkusisko Siiri ja 31.10.05 syntyneet neloset: Aveka, Helmiina, Ilo ja Nakki. Harry tuli meille noin 7 viikon ikäisenä 24.1.2005.

Harry oli kooltaan vähän isompi kuin isänsä Osku. Se painoi keväällä 2005 jopa 430 g, mutta omakotitaloon muutettuamme Harryn juoksupyörän käyttö lisääntyi ja paino laski muutamassa kuukaudessa noin 300 grammaan. Harryn ruokahalu oli aina erittäin hyvä. Sen päivittäiseen ruokavalioon kuului matoja, kissanraksuja, kanajauhelihaa ja pakastevihanneksia. Elävistä sirkoista Harry ei pitänyt, mutta isot ja pienet säilykesirkat olivat sen herkkua. Tuffareiden värinmäärityksessä Harryn väriksi määriteltiin suklaahuurre-papillon.

Harry oli luonteeltaan rauhallinen siili. Se oli luottavainen ja antoi vieraidenkin silitellä ja pitää sylissä. Vanhempana se ei kuitenkaan viihtynyt enää sylissä kovin pitkiä aikoja, vaan halusi enimmäkseen touhuta lattialla tai omassa asumuksessaan. Nuorena siilipoikana se oli todella äkäinen, jos se joutui heräämään kesken unien. Toisia uroksia se ei myöskään sietänyt lähellään, ei edes oman perheen muita siilejä. Ärhäkkyys kuitenkin väheni iän myötä.

Harrylla oli elämänsä aikana kolme tyttöystävää: Ansan Likka Tampereelta, Auringonkehrän Iiris Kuopiosta sekä Metsännenän Saaga Suolahdelta. Likka ja Harry saivat kaksi suloista poikasta 9.12.2005. Kaksospojista vaaleampi pintokuvioinen sai nimekseen Roope ja tummasta pojasta tuli Tahvo. Roope muutti 23.1.2006 Kuopioon Harry-isin ja Osku-ukin luokse. Tahvo sai kodin Jämsästä. Saagalle ja Harrylle syntyi kolmoset 6.3.2006. Kolmosten ainoan pojan nimeksi tuli Nöpö, pintokuvioiset tytöt ovat Pirpana ja Siru. Pirpana jäi asumaan Saaga-äidin ja Peppi-mummon luokse Suolahteen. Saagan ja Harryn toinen poikue syntyi 4.7.06, piiperöisiä tuli tälläkin kertaa kolme. Toisessa Saagan ja Harryn poikueessa on myöskin yksi poika ja kaksi tyttöä. Elokuussa uudet omistajat antoivat poikasille nimet: Helsinkiin muuttaneesta pojasta tuli Tähkä, pintokuvioinen tyttö muutti Oskun ja Siirin Mökö-tytön kaveriksi Jyväskylään ja sai nimekseen Luru. Toinen tyttö muutti Lappeenrantaan ja sen nimeksi tuli Linsessa.

25.2.07 Harrysta tuli isoisä - ja vielä kaksi kertaa samana päivänä. Esikoispoika Roope sai kolme poikasta ja kaunis Pirpana-tytär yhden. Lisää lapsenlapsia syntyi 1.4., kun Roopen toinen tyttöystävä sai myös kolme poikasta. 17.7.07 syntyi Pirpanalle toinen poikue, jossa on kolme siilivauvaa. Lastenlasten määrä kasvoi jälleen 22.9., kun Roopelle syntyi neljä poikasta.

Harryn äkillinen poismeno jätti suuren surun perheeseemme. Sillä oli harvinaisen lempeä luonne ja se suhtautui ihmisiin luottavaisesti. Hyvän luonteensa se oli perinyt sekä Peppi-äidiltä että Osku-isältä.

Copyright Lefa & Perah         84697 kävijää                  Normaali/suuri fonttikoko