Etusivu  -  Siilimme  -  Muistoissamme  -  Poikaset  -  Galleria  -  Kirjaudu sisään  -  Linkit  -  Vieraskirja

Vieraskirja


Lisää viesti

Sinun on kirjauduttava sisään voidaksesi kirjoittaa vieraskirjaan!

Jansku (13.02.2011 - 20:33)
Heipä hei. :)
Pitkään olen siilin hankkimista suunnitellut ja nyt sitten alkaisi olemaan sen aika. Eli...
Onko milloin poikueita tulossa/suunnitteilla? :)

Vastaus: Meille ei ole tulossa lähiaikoina poikasia. Harkitsen kasvattamisen lopettamista.
Emma L. (20.05.2009 - 21:40)
Sekoitin henkilöt, anteeksi. Olen pahoillani häiriöstä. :/

Vastaus: Et häirinnyt ollenkaan. Kiva, kun joku kirjoittelee joskus tännekin. T. Merja
Emma L. (20.05.2009 - 17:28)
Moi!

Olen yrittänyt laittaa teille sähköpostia mutta aina tulee viesti "viestiä ei voitu lähettää". Onko teillä siis eri sähköpostiosoite kun tuo helisten@hytti.uku.fi vai eikö se toimi? ;)


Vastaus: Hei Emma, Sähköpostiosoitteeni on merjansiilit@gmail.com. Tuo hytti-osoite poistui käytöstä, kun valmistuin yliopistosta. Täytyy päivittää tiedot tuonne Siiliyhdistykseen. Kasvattajat-kohdassa onkin jo tuo nykyinen osoitteeni, samoin täällä meidän omilla sivuillamme.
rosmarine (23.10.2008 - 15:22)
Heippa! Eksyin tänne sivuille, ja huomasin että Marttatyttö on teidän siili :) Täällä huuteloo sen siskopuoli Meadow Hill's Molly, sama äiti näyttäisi olevan :>

Vastaus: Huomasin yhdistyksen sivuilta, että Molly on saanut uuden kodin. Onnea suloisen siilin uudelle omistajalle! Onkohan tyttö yhtä vilkas vauhtihirmu kuin vanhempi sisarensa? Martta lähettää terveisiä pikkusiskolleen.
Melina (07.10.2008 - 18:13)
Moikka!

Myöhäiset synttäri-onnittelut Martta-neidolle!! :) Onnea myös Martan ja Merlinin tulevalle poikueelle. Onko elämää vielä alkanut syntyä kaunokaisen vatsassa?

Terv. Melina & Kide

Vastaus: Martta kiittää onnitteluista. Paino ei ole yhtään noussut, joten poikasia ei luultavasti ole nyt tulossa - ainakaan yhtä monta kuin viimeksi. Tarvittaessa järjestetään uusintatreffit loppusyksystä.
.-. (02.09.2008 - 16:18)
voiko siili ja kissa asua samassa talossa ja pystyykö siili puolustautumaan kissalle?

Vastaus: Tunnen muutamia kasvattajia, joilla on myös kissoja. Heillä siilit asuvat omissa kaapeissaan. Valvomatta en jättäisi siilejä ja kissoja samaan tilaan. Siili puolustautuu menemällä palloksi ja nostamalla piikit pystyyn. Uskoisin kissan jättävän siilin rauhaan satutettuaan tassunsa tai kuononsa teräviin piikkeihin, mutta omia kokemuksia siilien ja kissojen yhteiselosta ei ole.
kiinostunut (02.09.2008 - 16:18)
paljonko tuommoinen söpöliini maksaisi? milloin olisi seuraava poikue tulossa??

Vastaus: Poikasen hinta on 300 euroa. Seuraava poikue on suunnitteilla marraskuulle.
kiinostunut (02.09.2008 - 16:17)
paljonko tuommoinen söpöliini maksaisi? milloin olisi seuraava poikue tulossa??

Vastaus: Poikasen hinta on 300 euroa. Seuraava poikue on suunnitteilla marraskuulle.
nicckk (08.08.2008 - 21:06)
sööteijj siilui <3 :DDDDD


Anu (-) (06.08.2008 - 21:54)
Terveisiä Suolahden Hermionelta Espoosta. Hermione voi hyvin. On erittäin urheilullinen ja hoikka siili, joka ei sidä kylmää (lämpötila mieluusti lähempänä 25 astetta kuin 20). Lempiharrastus on juokseminen. Hermionella ei ole ollut poikaystäviä eikä siis lapsia. Jos Hernioinen sukulaisia tulee pk-seudulle, olisi mukava tavata.

Vastaus: Onpa tosi kiva kuulla Hermionesta. En heti huomannut sinun viestiäsi, kun se jostain syystä ei tullutkaan viimeiseksi, kuten uusimmat normaalisti tulevat. Hermione on siis perinyt Osku-isukin urheilullisen luonteen. Harryhan oli Peppi-äitiään muistuttava rauhallinen kiltti lötköpötkö. Vieläkin on Harrya ikävä, vaikka matotaivaaseen siirtymisestä tulee kohta vuosi aikaa. Terveisiä Hermionelle! Tervetuloa katsomaan sukulaisia Kuopioon!
Riikka (23.07.2008 - 19:42)
Hei, oisko teillä mahdollisuutta ottaa piskuinen eurooppalainen siili hoitoon ainakin viikoksi alkaen ensi lauantaina (josko tää viesti nyt sit ehtii perille ajoissa...)? Pikkuinen painaa vasta 60 grammaa ja oli eilen kylmettyneenä ja liikkumatta pihalla, joten ei arvaa ihan heti takaisin luontoon laskea. Jos sulla on muiden paikallisten siili-ihmisten yhteystietoja, niin laitatko viestiä eteenpäin (ja mulle saa soittaa numeroon 0407783462). t. Riikka (joka omisti Eppu-siilin muutama vuosi sitten)

Vastaus: En valitettavasti voi nyt itse ottaa pientä hoitoon, mutta laitoin viestisi eteenpäin tuntemilleni lähiseudun siilisteille.
piikkipallo (13.07.2008 - 15:00)
moi minkä hintasia toillainen piikkipallo on? olis kiva saada itselle tollainen.

Vastaus: Poikasen hinta on 300 euroa.
Joota (10.07.2008 - 19:02)
Hei,
voiko siileille antaa pelkästään kissanruokaa? Voiko niille antaa katkarapuja?

terv. joota
p.s. onko poikasia tulossa lähiaikoina?

Vastaus: Siilit ovat hyönteissyöjiä, joten niille ei voi antaa pelkkää kissanruokaa. Pääasiallinen ravinto ovat erilaiset elävät tai säilötyt hyönteiset. Meidän siilit syövät lisäksi jauhelihaa ja toisinaan vähän pakastevihanneksia. Päivittäin annetaan myös pieni määrä hyvälaatuisia eläinkaupan kissanraksuja (Royal Canin), joissa ei ole vehnää. Joskus on annettu myös eläimille tarkoitettuja säilykekatkarapuja. Mitään suolapitoista siileille ei saa antaa. Meillä on nyt luovutusikäisiä poikasia. Seuraavan poikueen ajankohdasta ei ole vielä tarkempaa tietoa. Aikaisintaan aivan loppuvuodesta saattaisi olla seuraava poikue tulossa.
Ida (04.07.2008 - 00:56)
Heippa,satuin löytämään sun sivut.Mun siilin kynnet on aika pitkät ja yksi kynsi ulottuu toisen varpaan päälle. ajattelin kysyä että tiedätkö sä saako niitä kynsiä leikata itse vai miten?:)

Vastaus: Kynnet voi ja pitääkin leikata aina tarvittaessa. Meillä käytetään tylppäpäisiä vauvan kynsisaksia. Tukeva ote jalasta ja sitten vaan reippaasti leikkaamaan. Älä kuitenkaan leikkaa liian lyhyiksi. Takajalkojen kaksi etummaista kynttä täytyy jättää reilusti pidemmiksi, koska niillä siili rapsuttelee itseään piikkien välistä.
Melina (30.04.2008 - 15:15)
Heippa! Omistan edesmeenneen Harry siilisi lapsenlapsen. Pirpana neidin kaksospojat syntyivät 3.9.08 ja olen toisen pikku mussukan uusi omistaja. Poika muuttaa meille huomenna torstaina 1.5.08. Pienenä oli vaalea väriltään mutta nyt väri muistuttaa ennemminkin kanelia.

Terveisiä kaikille omille pikku siileillesi!! Aivan ihania ovat kaikki <3

Terv. Melina

PS. Rakastan albiino värityksen omistavia eläimiä!
Ovat todella kauniita. Pikku Merlinisi on aivan upea pikku siilipoika!! ^^

Vastaus: Hei, Melina! Onnea komean Kidius-pojan johdosta! Hauskan nimen olet pojalle keksinyt. Toivottavasti poika on perinyt isoisänsä ihanan luonteen.
anzku (20.03.2008 - 16:24)
Sopiiko siili perheeseen jossa on jo valmiiksi 2 koiraa? Ja entäs tuleeko siilistä mtn allergiaa tai näin?

Vastaus: Tiedän monia siilistejä, joilla on myös koiria. Alussa varmasti kannattaa antaa siilin ja koirien tutustua valvotusti toisiinsa. Monet allergiset pystyvät pitämään siilejä lemmikkeinä, vaikka saavat oireita muista eläimistä. Meidän perheessä isällä on astma ja hän on allerginen monille eläimille, mm. kissoille ja koirille. Siileistä ei kuitenkaan ole tullut oireita. On kuitenkin myös ihmisiä, jotka ovat pikkuhiljaa allergisoituneet omalle lemmikkisiililleen ja joutuneet luopumaan siitä. Joillekin tulee allergiaoireita matofarmin hoidosta, lähinnä matojen ulosteista laatikoita siivotessa. Elävät madot eivät kuitenkaan ole siilille välttämättömiä, vaan sille voi antaa myös purkkihyönteisiä tai pakastettuja matoja.
Tanja ja Ilo & Blondi (www.ainutlaatuinen.net) (06.12.2007 - 14:23)
Heippa! Tässä näitä siilejä seurailleena, olen tullut tulokseen, että jotain kummallista on molemmissa meidän Suolahden tytöissä. Ne eivät ole mitään ihan tavallisia siilejä. Näillä tytöillä aivan erittäin loistavat emo-ominaisuudet. Olen myös miettinyt että sen on oltava perinnöllistä, koska se liittyy molempiin tyttöihin ja mitä poikueita tiedän niin myös vanhempiin ja sisaruksiin. Siis poikueet ovat isoja, poikaskuolleisuus mitätön ja äidit hoitavat poikaset täydellisesti, eivätkä stressaa poikasista. Oletteko huomanneet samaa?

Vastaus: Varmasti teidän tytöt ovat perineet nuo loisto-ominaisuudet äideiltään. Siiri ja Peppihän ovat aina olleet huippuäitejä. Varmaan osansa on ollut myös Osku-isän geeneissä. Osku on aina ollut äärimmäisen lempeä siili, vaikkakin vilkkaanpuoleinen.
Heli Haapajärveltä (25.10.2007 - 21:51)
Moikka,
söpöjä ovat siiluraisenne!!
Toivottavsti nähdään viikonloppuna..


Copyright Lefa & Perah         84500 kävijää                  Normaali/suuri fonttikoko