Etusivu  -  Siilimme  -  Muistoissamme  -  Poikaset  -  Galleria  -  Kirjaudu sisään  -  Linkit  -  Vieraskirja

Martta 5.10.2007 - 16.2.2010Torstaina 29.11.2007 meille saapui pieni Martta-tyttö Vantaalta. Kun Harryn asumus jäi tyhjäksi, mietittiin, mitä sille tehdään. Tehtiin sitten päätös, että meille otetaan ensimmäistä kertaa tyttösiili. Lokakuun alkupuolella 2007 saimme kuulla, että Vantaalle on syntynyt siililapsia. Poikasten äiti oli walesilaissyntyinen Dolly ja isä erittäin hyväluontoinen Suhina. Pari viikkoa piti jännittää vauvojen sukupuolia. Kun varmistui, että joukossa oli kaksi tyttöä, varasimme vaaleamman tytön saman tien. Perheemme isän toivomuksesta tyttö sai nimen Martta. Virallinen nimi oli komeasti SY Meadow Hill's Martha.

Martta oli luonteeltaan erittäin vilkas ja utelias, mutta vähän arka. Sylissä se viihtyi muutamia minuutteja kerrallaan ja sitten sen oli päästävä jatkamaan omia touhujaan. Väriltään Martta oli suklaahuurre. Sillä oli kauniit isot silmät ja tummanruskea maski. Se muistutti ulkonäöltään kovasti Dolly-äitiään.

Martalla oli treffit Roopen kanssa 5. - 7.4.2008 ja se synnytti ensimmäisen poikueensa äitienpäivänä 11.5.2008. Pesässä oli peräti kuusi ihanaa siilivauvaa, neljä tyttöä ja kaksi poikaa. Poikasille löytyi hyvät kodit eri puolilta Suomea.

Marraskuussa 2008 Martalla ja Merlinillä oli treffit. Martta synnytti vaalean poikasen 8.12., mutta poikanen menehtyi.

Tammikussa 2009 Martalta leikattiin iso kasvain suusta. Martta toipui nopeasti leikkauksesta ennalleen. Poikasia sillä ei kuitenkaan enää uskallettu teettää. Helmikuussa 2010 kasvain uusiutui. Se kasvoi niin laajalla alueella, ettei sitä voinut enää leikata. Martta lähti siilien taivaaseen 16.2.2010.

Copyright Lefa & Perah         84697 kävijää                  Normaali/suuri fonttikoko