Etusivu  -  Siilimme  -  Muistoissamme  -  Poikaset  -  Galleria  -  Kirjaudu sisään  -  Linkit  -  Vieraskirja

Roope 9.12.2005 - 15.9.2009Roope menehtyi suukasvaimeen 15.9.2009 3 v 9 kk ikäisenä.

Roope syntyi Tampereella Eläintarhan siililässä 9.12.2005. Sen äiti oli Ansan Likka ja isä Suolahden Harry. Roopella on kaksosveli Tahvo. Roope oli väriltään suklaa-pinto. 23.1.2006 Roope muutti Harry-isin ja Osku-ukin luokse Kuopioon. Roope oli luonteeltaan vähän arka ja omissa oloissaan viihtyvä. Varsinkin pienenä se puhisi ja palloili pienimmästäkin syystä. Toisaalta se oli utelias. Iän myötä Roope alkoi muistuttaa yhä enemmän Harry-isäänsä sekä luonteeltaan että ulkonäöltään. Eniten se kuitenkin muistutti ulkonäöltään Likka-äitiään isoine pintokuvioineen.

Iltaisin Roopen lempipuuhaa oli perheen äidin olkapäällä istuskelu. Toisinaan se jäi sinne ruokalevolle makoisan matoaterian jälkeen. Jos sitä yritti kiskoa pois kesken nokosten, seurauksena oli äkäinen tuhina ja piikit nousivat varoittavasti pystyyn. Perheellemme oli yllätys, että Roopesta tuli aikuisena eniten sylissä - tai lähinnä olkapäällä -viihtyvä siilimme. Vieraita kohtaan se oli aina arka ja varautunut, mutta oman perheen jäsenille se oli oikein hurmaava kesysiili. Tosin viimeisen elinvuotensa aikana se alkoi taas viihtyä enemmän vain omissa oloissaan.

Alkuvuodesta 2007 Roope sai vihdoinkin tyttöystäviä. Meillä vieraili muutaman viikon välein ensin tumma ja tulinen Mimosa, sitten tuli lempeä vaalea aprikoosipinto Nessa ja kolmantena tyttöystävänä oli musta Saaga, joka on aiemmin ollut Harry-isin puoliso. Mimosa synnytti 25.2. kolme poikasta, jotka kaikki ovat tyttöjä. Näistä tytöistä vaalein kuoli parin kuukauden ikäisenä. Kaksi muuta saivat nimekseen Haltiametsän Olivia ja Siru. Saaga synnytti 1.4. kaksi poikaa ja yhden tytön. Pojat ovat nimeltään Suolahden Pete ja Pate, tytär sai nimen Tytti. Nessa tuli elokuussa uusintatreffeille, kun talvella ei tärpännyt. Syyskuun 22. päivä syntyi neljä kaunista lapsosta Nessalle ja Roopelle.

Äitienpäivänä 11.5.2008 Roopesta tuli SY Lähdeniityn ensimmäisen poikueen isä, kun Martta pyöräytti peräti kuusi poikasta, neljä tyttöä ja kaksi poikaa. Viidellä jälkeläisistä on Roope-isiltä peritty pintokuvio. Toinen poikueen pojista on aivan Roope-isin näköinen isoine pintokuvioineen.

13.9.2008 Roopen viides tyttöystävä Aamukasteen Natasha Joensuun seudulta tuli meille yökylään. Treffit onnistuivat ja lokakuun 19. päivä Natasha synnytti kolme siilivauvaa. Tämä jäi Roopen viimeiseksi poikueeksi. Sillä oli kahdet treffit vielä keväällä 2009, mutta molemmat poikueet epäonnistuivat.

Copyright Lefa & Perah         84697 kävijää                  Normaali/suuri fonttikoko